! Belog Pencinta Purple - Pink !

""

No Title ;)

Sunday, 2 November 2014 @ 23:55 | 0 Comment [s]


Annyeonghaseyo to all readers who willing to read this entry.Jawab dulu salam tu,kalau tak jawab dosa.Fuhhh,dah lama betul Dee tak update blog ni.Berhabuk betul,siapalah agaknya yg rajin blogwalk setiap hari tolong bersihkan.By the way,seperti yang korang sedia maklum blog ni dah banyak perubahan dari yang sebelum-2 ni.Haa,cuba walk around,tengok keadaan sekeliling dulu.Banyak kan perubahan baru yang Dee lakukan dekat blog ni.Dan Dee juga akan terus kuatkan semangat dan tingkatkan usaha untuk jadikan blog ni blog yang ter-stylish di abad ini walaupun tersuntik banyak elemen pinky pink dekat blog ni.Hehehe,Dee bukannya apa.Dee memang favourite sangat kaler pink ni.Tak tahu kenapa,maybe sebab kebanyakan barang-barangan pink yang dijual dekat luar sana tu memang chumell-2 belaka.Betul tak?! Alah,lagipun bukannya Dee sorang jer dekat dunia ni yang minat pink.Mesti ramai lagi girly girls dekat luar sana tu setuju dengan pendapat Dee.Lagipun tak salahkan kalau perempuan minat pink?Bukannya kena tangkap masuk 'jail' pun.Amekk kau,speaking terus.

Oklah,harini Dee nak ceritakan serba-sedikit pengalaman 'cuti' sekolah Dee.Mesti korang tertanya-tanya kan Dee ni dah kenapa.Cuti sekolah pulak tiba-tiba,padahal cuti lambat lagi.Haa,cuti yang Dee maksudkan tu cuti buat sendiri.Alah,kalau dalam bahasa kasarnya 'ponteng'.Tapi ponteng tu macam teruk sangat lah pulak.Ermm,nevermind just abaikan.Well,since Form3 dah takde apa-apa program lagi buat masa ni so Dee merehatkan minda dan badan Dee ni di rumah.Best woo..terbaek! Alah,bukannya Dee sorang jer yg ponteng,ramai lagi.Boleh dikatakan hampir lebih dari separuh lah budak Form3 yg dah mula tak pergi sekolah lepas PT3 aritu.Freedom katanyer,freedom ke?



 Hurmm,Dee ni merepek-2 jugak.Dee bukannya apa,Dee risau lah dengan result PT3 yang akan keluar nanti.Dee target nak masuk 'science stream' tahu.Bukannya takut jer,gementar,nervous,gelisah.Bak kata orang apa tu,penyakit Atelophobia.Haa,Dee ada jugak buat research pasal menda alah ni tadi.Firstly,memang tak pernah dengar lah nama penyakit tu.Ingatkan apalah tadi,rupanya maksud dia ketakutan yang melampau kerana tidak yakin telah melakukan sesuatu pekerjaan sehabis baik.Hurmm,Dee rasa satu jer cara nak ubat dia.Register koku dekat sekolah masuk pengakap.Kenapa?Sebab cogan kata pengakap kan,buat habis baik.*krik krik* Hmm,lama tak pergi kem,rindu abg2,kakak2 senior kat sana.Sedih tau tak dapat aktif tahun ni sebab bz dengan PT3,dengan PBS-nyer,kerja kursus lah apa lah.Aigoo,i'm seriously mentally dead right now.Oklah,sampai sini jer entry Dee untuk kali ni.Kalau rajin komen lah ye,dan jangan lupa tinggalkan jejak anda di cbox bear chumell dekat kiri anda tu.Haa,yang  tu lah..see ya soon! Adios!


Nota kaki : To abang-2 and akak-2 yang menduduki SPM harini,goodluck for uolls.Buat yang terbaik.Dee doakan korang punyer result nanti flying colours habiss.Especially to Batch 97's in SMKBTHO (2) ^^



Benci Bilang Cinta ?!! O.O

Wednesday, 22 October 2014 @ 13:45 | 0 Comment [s]


Annyeonghaseyo to all readers who willing to read this entry.Tengkiu sesangat sebab sudi singgah dan teruskan pembacaan korang tentang entry D kali ni.Bukannya apa,entry D kali ni rasanya agak menarik dan cukup menarik untuk buat mata  korang tertancap dekat depan skrin komputer tu.Hueheehehe, (ayat poyo jer lebih!) Oklah harini D terlebih rajin skit nk update 2 kali dalam masa sehari,hrmm kenalah rajinkan diri sendiri kalau nak berjaya..(tk berpasal-pasal) Maksud D berjaya untuk jadi seorang blogger yg berjaya.Hmm,D kan klo dh tulis satu entry mmg takkan berhenti panjang lebarnya,maklumlah suka berceloteh.Hehehe,harap readers tk annoyed.Kalau boleh D nak duduk rumah terus berblogging,tak payah pegi sekolah.Hurmm,tapi klo difikirkan balik dh besar nnti nk kejer apa?Jual jamu cap ayam?!! Haish,so terpaksa lh jugak.Actually,tkdelah terpaksa mana pun tau.D suke oke pegi sekolah dpt blajar,jumpa kengkawan semua.Oklah,berbalik kepada topik asal kita tadi,mukadimahnyer gedik kemain panjang bagai.

Korang pernah dengar tak istilah ni, "org tua2 cakap,kalau suka tu jgn suka2 sangat,kalau benci tu jgn benci2 sangat.." Alah mesti ada punyer lah dalam kalangan masyarakat Melayu masa kini walaupun zaman dh semakin moden.D pun tk tau sebab apa,sampailah D dengar apa yg ustazah ckp haritu.Aish,susah lh nk cerita.Ni based on pengalaman D lah eh..ada sorang classmates D ni,annoyingnyer ya Allah.Tuhan jer yg tahu.Dah lah skrg tempat dduk die dh kene tukar sblh D,kejer die mcm tkde benda lain nk buat asyik nk crik pasal jer dgn D.Aigoo,D pun apa lagi mana blh tahan dgn mamat 'selenge' cmni,apa lagi D bahasakan dia ckup2 tpi malangnya dia tu jenis yg tk makan saman orgnyer.Aduhh,masalah2..mcm tkde org lain yg nk die nk crik pasal,klo satu hari tk cari gaduh dgn D agaknyer tk tenang kot hidup dia.Haish,mcm tkde org lain jer yg dia nak kacau.Paling spoilnyer bila pepagi smpai skolah masuk kelas terus nk mula carik pasal.Aduhhh,sabor jelah.Kalau tk sabar,aipp..mmglah.


Sampai lah satu haritu ustazah nmpak kitorang asyik bertekak jer,then ustazah ckplah mcmtu.Then,tetiba dia senyap dan pandang D,aduhh apa motif die sebenarnya?! Nk pandang mcmtu.Dia ingat D ni apa?Syok sangat dekat dia ke?! Tolong lah..tk kuasa oke.SPM pun tk lepas nk bercintan-cintun bagai ni.Haishh,duit belanja pegi skolah pun parents yg bagi ada hati nk berkapel-kapel bagai ni.Tolong lah ye,cermin2-kan lh skit diri tu sblm nk bercintan-cintun dgn anak org.Tak faham btol dgn students zaman skrg ni,bila masuk jer skolah menengah jer kira mcm wajib lh nak couple-2 bagai ni.Kalau tk blh sakit2 agaknyer  badan diorang D rasa.Haih,entah lah..oklah D dh ngantuk ni,nk tido..bubye!! Nite2 <3


Nota kaki : Jangan lupa tinggalkan jejak dekat cbox bear yg kiut miut di sidebar tu ye,
visit my other sites also ;)

Trial is Over,Yehet!! :)

@ 12:59 | 0 Comment [s]


Annyeonghaseyo to all readers yang sudi singgah sini untuk baca entry ni.Jawab dulu salam tu,tak jawab dosa.Haihh,harini D nak cerita skit moments time trial and real exam of PT3 aritu.Almaklumlah,dah lama tak berblogging,cerita yg berkurun abad lamanyer tu baru nak update dekat entry.Hehehe,sorilah ye reader bz skit kebelakangan ni.Ingatkan lepas PT3 ni lepas lah satu 'bala' dalam diri blh rileks2 dekat rumah,melepak tk payah dtg sekolah,fuhhh,nikmatnyer.Rupanyer..hmm Tuhan jer yg tahu,PBS kemain berlambak lagi dekat skolah tu menanti utk disiapkan!! -___- haih,terus tkde mood !! Oklah harini D nak share skit pengalaman D time trial aritu,result mcm ok2-lah..dapat 'beat' all my friends kot,giler kau tk bangga?!! HAHAHAHA..sampaikan budak yg dulunyer kemain pandai lagi pon plg 'drop' terus tau markah die.





Hurm,Astaghfirullahalzim..riak2..hmm,time PT3 aritu mcm ok-lah jugak.Ada yg senang ada yg susah.Paling D suka time paper KHB,pergh..semua yg D baca malam tu masuk kot.Mahu tak,D baca satu buku tu.Huehehehehe.. (klo tk masuk time tu mmg lh).Time pengawas tu bgi paper first yakni (BM) rasa mcm nk gugur jantung.(dupp dapp dupp dapp)HAHAHHA,nervous kot!! Dh lh first batch,aigoo! Rasa cam nk nangis pon ade,cam tk percaya pon ade. Hurmm,anyway sori ye readers sbb buat anda tertunggu-tunggu entry seterusnya dari D.Yelah D kan ada janji dgn kalian utk update secepat  mungkin.As soon as possible!! (gitu) Tapi nk buat mcm mana,life as a student kan,mmg bz jelah memanjang.Cewahh,ayat.Hurmm,D rasa nk apply MRSM lah tahun depan.Tapi bila fikir2-kan balik mcm malas pulakk.Duduk dekat dgn parents pon pemalas nk mampuih,nikan pulak nk dduk berjauhan sensorang pulak tu.Aishh,tk kuasa den! Oklah readers,smpai di sini jer D punyer celoteh.Kalau ada masa nanti update lgi ye.Kalian rajin-rajinkan lh diri tinggalkan jejak dekat cbox bear comel yg D dh letak dekat sidebar tu ye.InsyAllah klo ade masa nnti D reply or visit korang pulak.Just tinggalkan link dekat situ.Jangan lupa follow site ni ye,tq.Kamsa hamida!




Benci bertukar sayang?!! Tidaaakkk O_O

Sunday, 14 September 2014 @ 19:34 | 0 Comment [s]


Annyeonghaseyo readers,jawab dulu salam tu kalau tk jwb dosa klo jawab sayang :) Wahh,mesti korang tertanya-tanya D ni apsal rajin sangat update blog sekali sehari.Wahh,gitu.Sebenarnya cenggini,seperti yang semua dh sedia maklum sekarang ni kan musim cuti sekolah tu yang D kemain bersemangat lagi nk tulis pasal entry ni.Setelah berpenat lelah menghadapi 'trial for PT3' akhirnya dapat juga bercuti,even tk pegi mana2 D akan setia depan komputer ni untuk kekalkan agar blog ni kekal up to date dan merajinkan diri untuk menulis entry.Hehehehe..actually harini D nak ceritakan tentang satu topik yang hangat diperkatakan di kalangan remaja sekolah (hangat ke?mungkin tk brape hangat lh kot di kalangan readers,hee).Cuba readers teka apa dia??Haa,tak tahu kan??Oklah,D sebenarnya nak ceritakan pasal perasaan 'benci' yang lama-lama bertukar jadi 'sayang'.

Haa,berbalik ke tajuk kita tadi?Pernah tak readers rasa menyampah sangat dengan seseorang tu sampaikan nak tengok muka dia pun meluat (amboi,ni dh benci sgt ni -..-) Hahaahaha,sorilah harini D tak berapa betul skit,excited terlebih almaklumlah dh berjaya mengedit 'Diva' <--- (nama blog,whatever!) menjadi semakin superb dari hari ke hari.Haa,nk tahu caranya nnti kalau D ada masa D buatkan tuto ye. :)) Oh ye berbalik ke tajuk asal.Korang faham tk apa yg D cakapkan tadi pasal perasaan menyampah tu?!!Mesti faham kan?Readers D kan semua genius2 belaka orangnyer..hihihi (bangga kejap) Ok kalau korang tk faham jugak mehh D explain dengan lebih jelas.

Contohnya,ada dua orang pelajar ni.Seorang lelaki (A),dan seorang perempuan (B).Yang si A ni suka sangat kacau si B ni haa sampai B ni jadi rimas dan terus cop si A ni seorang yang annoying.(hahaha,mcm pernah alami jer.) Lepastu yg si A ni pulak menggedik kemain,asyik nk kacau si B ni jer.Satu hari kalau tk buat dia sakit hati mmg tak sah.Sampailah suatu masa tu si A ni tkde lagi dlm hidup si B ni.Dia pergi mana?(mana2 jelah,pindah ke,tukar skolah ke who cares?!) Then si B ni mula rasa sunyi sebab takde lagi usikan2 'nakal' dari si A.Haa,start time tu lah baru dia sedar yg sebenarnya perasaan benci yg selama ni dia rasa,bertukar jadi sayang?!?! Huhuhuhu..so kesimpulannya,simple jer..jangan terlalu benci seseorang,takut nnti Allah terbalikkan perasaan tu sebaliknya dan jangan juga terlalu suka pada seseorang sebab manalah tahu,lama-kelamaan klo asyik suka dekat org yg sama jer bosan jugak kan?!! Hehehehe..(bunyi mcm player jer,padahal -,-) Ini based on apa yg ustazah D cakaplah.

Lagipun orang tua-tua pun ada kata "jangan benci-benci,lama-lama jadi suka.." haa,frasa tu dipetik dari bantuan 'Pakcik Goggle' kita.Sayangg die :* Actually D pun pernah rasa benda mcmni.Sebab tu D buat keputusan untuk tulis entry berkaitan dengan tajuk ni.Hehehe,tapi..D punyer cerita tak habis dekat situ.Walau apapun terjadi D akan tetap benci dia atas apa yg dia dh buat.Bukannya apa readers,dia tu annoying sangat (Dia?Sape pulak ni?Paham2 jelah ;)) Tapi lepas tulis pasal entry ni,maybe D akan kurangkan skit rasa benci D tu terhadap dia.Hurmm,well i'll think about it.Lagipun,taknak lh jdi mcm kisah A dengan B tadi.Menyampah pulak bila teringatkan muka die yg 'annoying' tu.Oklah readers,sampai di sini sahaja entry D pada kali ni.Jumpa lagi di entry akan datang.Adios amigos! :)



P/S : berdebar pulak rasa hati bila mengenangkan result trial yang akan kluar lepas bukak sekolah nanti.Then,the next two weeks PT3,was there to hunt me,wish me luck korang,Batch 99's,strive for success..xoxo,see ya soon :3

Review Korean Drama- Emergency Couple

@ 11:46 | 0 Comment [s]


Annyeonghaseyo,to all  readers who willing to read this.Apa khabar semua?Dee harap semua dalam keadaan sihat sejahtera di samping keluarga.Mesti reader tertanya-tanyakan kenapa D masih berjaga tengah2 malam buta ni.Haa,actually D tk mengantuk lagi.Maybe lpas abis tulis entry ni bru D masuk tido kot.Jam dh menunjukkan dekat jam 2 pagi.HAHAHAHAA,D kan team burung hantu,berjaga tgh2 mlm lpastu time siang membuta tk ingat dunia.HAHAHAHA,anak sapelah tu.Oklah,cukup2 lh tu D membebel tgh2 mlm ni.Harini D nk review sikit pasal satu drama Korea ni.Wahhh,promote kau!!

Hahahaha,oklah berbalik kepada topik tdi.(-..-) Korang pernah dengar tak drama Korea yg bertajuk 'Emergency Couple' ??!! Haaa,klo mmg btol2 Korean lover mesti tahu drama ni.Tapi drama ni lain skit dari yg lain.Dia tk siarkan dekat OneTV mcm yg slalu tetapi di saluran tvN,iaitu di saluran channel Unifi jer ade channel ni.Channel ni mmg khas utk peminat Korea di luar sana.Haa,tpi tkde masalah.Drama ni sekarang dh berlambak dekat laman web yg unik2 namanya di internet.Tapi kalau D,D suka tgk dekat DramaFever tkpun KShowOnline..Haa,dua laman web ni mmg paling femes dgn cerita Korea.Tak caye,cuba korang pergi search dekat 'Pakcik Google' sekarang!! (tpi D tak paksa eh,ni khusus utk readers yg tk percaya dgn apa yg D ckp tdi) Oklah,berbalik semula ke topik asal.Dekat bawah ni D ade selitkan beberapa babak dlm drama tersebut.Jom cuci2 mata ;












Haa,mcm mana??Tertarik tak untuk menontonnya??Drama ni sebenarnya berkisahkan tentang dua orang pelajar dari kolej kedoktorang yang mulai bercinta dan berkahwin.Kehidupan mereka yang pada mulanya bahagia dan indah tidak berpanjangan apabila Jin Hyuk (nama sebenar) berubah arah dan mulai hilang minat dan rasa cintanya terhadap Ji Hyo (nama sebenar) Lama-kelamaan apabila persefahaman tidak dapat dibentuk,mereka mengambil keputusan untuk berpisah.Semenjak peristiwa itu Ji Hyo kesunyian dan sering mengelamun teringatkan kembali saat mereka bersama.Pelbagai suka duka yang mereka hadapi ketika menempuh alam berumahtangga.Ji Hyo juga berjanji pada dirinya sendiri untuk tidak lagi menerima membuka pintu hatinya untuk menerima mana2 lelaki dlm hidupnya sehinggalah dia bertemu semula dengan cinta lamanya Jin Hyuk kerana mereka ditempatkan untuk bertugas di sebuah hospital yang sama.

Jin Hyuk seolah-olah tergamam apabila melihat wanita yg pernah ditinggalkannya suatu ketika dahulu berada di hadapannya.Pelbagai perasaan campur-baur yg dialami.Dia seolah-olah berubah arah dan berusaha kembali untuk mendapatkan Ji Hyo kembali ke pangkuannya.Namun,masalah lain pula yang menanti mereka..adakah mereka akan terus bersama??Jangan lupa saksikan Emergency Couple lakonan Choi Jin Hyuk dan Song Ji Hyo.Fuhh,ambik nafas sekejap setelah penat berceloteh.Actually kan dlm cerita tu Ji Hyo looks so stunning..and make me feel like,"Wow..she's perfect!" Nahh,whatever it is aku benci bila teringatkan apa yg lelaki tu buat dekat prmpuan tu.Like what the hell bro,dulu kau tinggalkan dia mcmtu jer and now tetiba dtg blk.Eeeihhh,rasa nk bagi penampor jer org mcmni.Serious talk, (emosional pulak T^T) oklah,see you guys in the next coming entry.Adios!


 Nota kaki : kalau dh baca tu,rajin2 lh mengomen ye..penat kita menaip.Nak follow pon boleh,digalakkan sama sekali.Kamsa hamida!. :)

First Entry..^^

@ 09:53 | 0 Comment [s]


Annyeonghaseyo readers,apa khabar semua??Sihat?Alhamdulillah..actually this was my first entry that I'm gonna post in this blog.Like usual,why dont we start it with some introduction about myself?? My name was Dewi Ezetty Binti Azreen,you guys can just call me Dee.I was born on 19 March 1999 in Hospital Kajang.My hobbby is reading,I love to read all kind of books especially a fiction novel.It was much better to spend your leisure time by reading,am I right? *sigh* Well,just like the others known already,the batch of 99's will have an exam this year,it is much different than PMR I guess..more to 'penambah baikan'. Yeahh,thats what we told about it.

Unfortunately,it was not like we imagined before this.You know why??Since there will no more Sejarah and Geografi paper for PT3.Much better I guess,but not forget to that we have to sit for the oral test and 'kerja kursus' which make us much stressed,deppressed and tension while think about it.Back to the main topic,my favourite food is PIZZAAAAA !!! Dunno why but I love it very much.The feeling was like it came from heaven.Moreover,I loved it since I was a kid,it was like love to hunt them all around..and I'm gonna be craqy by eating it too much.You know,the happiness that never ended..Muahahahaha.. xD

Furthermore,you guys must want to know why the title of this blog is called "D is 4 Diva",am I right??It is because,shown that I don't care about what people think about myself,haters wanna hate or whateva that related to it.So thats why i put it as a title on my blog.Besides,its my blog right?So depends on myself,to put whatever title of it..*sigh* Then,what else you want to know about myself??Nothing much ,right??Hmm,by the way I'll update the blog everyday unless I've been told that I've busy for a certain time such as studying,(PT3 is just around the corner,what the hell are you waiting for),school stuffs(exam,homeworks,or whatever),co-curriculum or anything else..Instead I'll promise to update it soon..and also I'm Hahyo Couple shipper!!Annyeong,see ya soon. P/S : and also dont forget to leave your footprint in the cbox provided.Thank you.Do follow me on the social networks..



*My bae,dont you ever touched it.If you dare so,I will kill and torture you for the rest of your life..Hahahahaha..(gelak jahat)


Disclaimer


Assalamualaikum to all Muslim readers who willing to read this. Do walk around and don't forget to leave your footprints in the cbox provided below :3
Navigations!

Diary About Stuff Affies


Let's Talk!



Rules !

Do follow if you like
Wanna exchange links?Let me know first.
No harsh words are allowed,you're in territory.
URL Blog pls,not an e-mail.
Calendar

<

The Credits!

Template by : Shams
Basecode by : Farisyaa
Head & BG : Miss Chichi
Owner : Dewi Ezetty
Other: